Recyklace odpadu v některých městech jižních Čech - Šulista, Daniel (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na recyklaci odpadů ve vybraných městech jižních Čech. V první části práce jsou vysvětleny pojmy spojené s odpadem, skládkováním, recyklací a zpracováním odpadů. V druhé části práce jsou uvedena vybraná města jižních Čech vhodná ke zpracování. Sebraná data daných komodit: elektrozařízení, kovy, papír, plasty, sklo a textilní materiály jsou zapsána v tabulkách a následně rozebrána v grafech. V těchto grafech je viditelné, jak občané daných měst recyklují/nerecyklují své odpady. V závěru práce je shrnutí množství odpadu na jednoho občana v daném městě a srovnání s městy ostatními. Poté je navrženo opatření ke zlepšení recyklace odpadu.
Waste recycling in selected towns in the South Bohemia region
Keywords: Odpad; recyklace; skládkování; zpracování odpadů; Waste; waste recycling; landfilling; waste treatment