problematika rozvoje venkovského prostoru ve zvláště chráněných územích - Čížková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce byla problematika rozvoje venkova v zájmovém území obce Kvilda. V první části byly popsány přírodní charakteristiky tohoto území. Dále obsahuje popis samotné obce. Čtenář se seznámí s dotazníkem, který byl vyplněn obyvateli obce. Otázky se zabývaly spokojeností obyvatel. V praktické části byla rozvedena problematika územního plánu, limity využití území, omezení určitých odvětví jako je například zemědělství, infrastruktury, stavební činnosti. Je zde zmíněna architektura nové zástavby. Cílem práce bylo seznámit se se souvisejícími problémy venkova na jeho rozvoj.
The problem of rural development space in specially protected areas
Keywords: rozvoj venkova; územní plán; změna územního plánu; obec; Kvilda; regulativ; rural development; local plan; willage; Kvilda; regulator