Fyzická zdatnost hasičů (mužů) a možnosti jejího zdokonalování (České Budějovice). - Boubal, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá vznikem organizovaných hasičů až po dnešní Hasičský záchranný sbor a jeho problematiku. Dále je zjišťována současná testová baterie sloužící k ověřování fyzické zdatnosti příslušníků Hasičského záchranného sboru. Pro praktické šetření bylo vylosováno deset příslušníků Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, u kterých bylo porovnáno bodové ohodnocení výkonů v testu ''Ověřování fyzické zdatnosti'' po dobu pěti let. Byly navrženy změny a doplňky v současném přezkušování fyzické zdatnosti příslušníků.
Physical efficiency firemen (men) and possibilities her development (České Budějovice).
Keywords: zdraví; pohyb; fyzická zdatnost; motorické testy; muži; pohybové schopnosti; pohybové dovednosti; zdokonalení; health; movement; physical efficiency; kinetic tests; men; kinetic abilities; kinetic skills; improvemen