Spolupráce základní a mateřské školy - Zrůstová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce obsahuje dvě části. V teoretické části je vymezen rozdíl mezi dítětem předškolního věku a dítětem mladšího školního věku z pohledu vývojové psychologie. Je zde objasněna problematika týkající se školní docházky - zabývá se školní připraveností a školní zralostí. Srovnává předškolní a primární vzdělávání. Teoretická část je vypracována na základě práce s odbornou literaturou. Praktická část se zaměřuje na to, jak může učitel základní školy využívat spolupráce se školou mateřskou. V závěru jsou shrnuty poznatky a postřehy z pozorování a rozhovorů s pedagogy mateřských a základních škol o vzájemné spolupráci těchto institucí a zdůrazněny některé pozitivní momenty vzájemné spolupráce.
Cooperation of kindergarden and elementary school