Vyjadřování emocí, citů a nálad prostřednictvím internetové komunikace - Fedrová, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vyjadřováním emocí, citů a nálad prostřednictvím internetové komunikace. Práce je rozdělena na dvě části: část teoretickou a část analytickou. Teoretická část shrnuje dosavadní poznatky o internetové komunikaci, neverbální komunikaci a stručně představuje emoce v nejširším slova smyslu. Analytická část si klade za cíl charakterizovat tzv. "smajlíky", jež jsou užívány v psané komunikaci prostřednictvím internetu. Důležitým bodem analytické části je ucelení přehledu, jak a které emotikony použít v konkrétní situaci.
The Expressing of Emotions, Feelings and Moods through the Internet Communication
Keywords: komunikace; internetová komunikace; mimika; emoce; emotikony; communication; internet communication; facial expression; emotions; emoticons