Osobnost Přemysla Pittra a jeho zásluhy v mimoškolním vzdělávání - Pechová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá osobností Přemysla Pittra a jeho zásluhami v mimoškolním vzdělávání. Cílem teoretické části bude zaměřit se na život a osudy českého kazatele, spisovatele a sociálního pracovníka Přemysla Pittra. V praktické části budou analyzovány dostupné výpovědi tzv. "bývalých dětí" P. Pittra za pomoci nahrávek na DVD. Bude využit kvalitativní design výzkumu, ve kterém bude použita obsahová analýza textu a výpovědí pamětníků.
The Personality of Přemysl Pitter and his merits in the out-of-school education
Keywords: Přemysl Pitter; Olga Fierzová; Milíčův dům; mimoškolní vzdělávání; židovství; Přemysl Pitter; Olga Fierz; Milíčův dům; out-of-school education; Judaism