Plán krizového řízení při pátrání po pohřešovaných osobách v rámci pravomoci Policie ČR - Staněk, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
V bakalářské práci na téma ''Plán krizového řízení při pátrání po pohřešovaných osobách v rámci pravomoci Policie České republiky'' je popsán soubor obecně platných taktických metod a postupů dané problematiky a současný stav postupu pátrání po pohřešovaných osobách. Rovněž jsou zde rozebrány speciální metody pátrání a spolupráce v rámci Integrovaného záchranného systému. V práci autor použil metody analýzy právních norem, odborné literatury a dále poznatků z činnosti specialistů zabývajících se danou problematikou. V podkapitole praktická část bylo a na konkrétním případu poukázáno, jak probíhá pátrání v praxi a byl stanoven plán postupu pátrání. Stanovená hypotéza, že současný stav v oblasti pátrání po pohřešovaných osobách je veden speciálně vyškolenými pracovníky s využitím moderní techniky, je na dobré úrovni a je dostatečně legislativně ošetřen, se ukázala jako pravdivá. Současně bylo poukázáno na to, že Policie České republiky v současné době nemá žádné plány pro pátrací akce po pohřešovaných osobách. Nedostatky lze spatřovat i ve spojení při pátracích akcích. Tato bakalářská práce by měla sloužit, jako metodická pomůcka při výuce specialistů pro oblast pátrání po pohřešovaných osobách.
The plan for crisis operating in search for missing persons within the control of Police Czech republic
Keywords: Integrovaný záchranný systém; pátrání; plán; pohřešovaná osoba; policie; Integrated Rescue System; search; plan; missing person; Police