Motivace pracovního jednání v koncepcích řízení. - Štengl, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce je zaměřena na hodnocení motivace pracovníků v koncepcích dvou firem, které jsem si zvolil. Vybranými firmami jsou EvoBus Bohemia, s. r. o. a firma City print. Nejprve bylo nutné vymezit teoretické okruhy daného problému pomocí vybrané odborné literatury. Na základě toho jsem stanovil metodický postup a určil hypotézy, které jsem hodnotil v závěru práce. Podle metodického postupu jsem pak analyzoval, jak ve vybraných firmách manažeři motivují svoje podřízené a jaké k tomu mají prostředky. Dále jsem zjistil, jaké nedostatky obě firmy mají a v jakém směru by mohli svojí motivaci vylepšit. Pro každou firmu jsem proto stanovil konkrétní doporučení na změnu v systému motivace.
Motivation of a working behaviour in management concepts.
Keywords: motivace; stimulace; pracovní jednání; koncepce řízení; potřeba; lidské zdroje; hodnocení; odměňování; komunikace; vztahy; pracovní podmínky; spokojenost; cíle; motivation; stimulation; working behaviour; management concepts; need; human resources; evaluation; remuneration; communication; relationships; working conditions; satisfaction; targets