Fotograf František Dvořák (1932 - 1986). Život a dílo. - Hrušová, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
František Dvořák (1932-1986) se stal po polovině 50. let 20. století jedním z předních českobudějovických fotoamatérů. Přes vysokou úroveň jeho díla se na jeho význam a uměleckou stopu postupem času zapomíná. Do pozadí jde především neoficiální část jeho tvorby. Tato bakalářská práce proto usiluje o zmapování a připomenutí jak života, tak i díla tohoto jihočeského umělce, kterému dosud nebyla věnována patřičná pozornost.
The photographer František Dvořák (1932 - 1986). Life and work.
Keywords: Amatér; České Budějovice; dokument; fotograf; fotografie; FOTOS; František Dvořák; Jihočeský kraj; zátiší; obrazová publikace; pouliční fotografie; Amateur; České Budějovice; document; photographer; photograph; FOTOS; František Dvořák; South Bohemian Region; still life; picture publication; street photography