Česká republika a intrakomunitární obchod EU - Müllerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Celá práce byla koncipována tak, aby čtenáře seznámila s problematikou intrakomunitárního obchodu, se zaměřením zejména na obchodování českých podnikatelských subjektů po vstupu České republiky do EU. Měla podat komplexní obraz o tom jak si od počátku svého členství naše země vede a jaké dopady měla nová legislativa na mezinárodní obchod ČR a české podnikatele. Také jsem chtěla poukázat na programy, kterými Evropská unie podporuje růst podnikatelského sektoru.
Czech republic - Trade within the European Union
Keywords: intrakomunitární obchod; Evropská unie; Česká republika; vnitřní trh; zahraniční obchod; operační program; program podpory; konkurenceschopnost; intra-Community trade; European Union; Czech Republic; single market; operational programme; aid programme; competitive advantage