Erfolgreiche Versuche der Durchsetzung von tschechischen Firmen in den deutschsprachigen Ländern - Veselá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Autorka práce: Veronika Veselá Vedoucí práce: Mgr. Miroslava Durajová Téma bakalářské práce: ''Úspěšné pokusy o prosazení českých firem v německy mluvících zemích'' Hlavním zaměřením této práce je podat obecný přehled o českých firmách v zahraničí. Jedná se tedy o firmy, které se v posledních letech prosadily na trzích v Německu, Rakousku či Švýcarsku. Tento přehled je realizován formou analýzy vybraných firem, kde jsou prakticky vytvořeny ucelené profily určitých firem. Jednotlivé profily se soustřeďují na charakteristiku a typologii produktů firem, a na strukturu, velikost, působnost a konkurenceschopnost těchto firem na zahraničních trzích. Je ale třeba poukázat na to, že jsou zde zmiňovány dva typy úspěšného prosazování- t.j. obchodní zastoupení českých firem a export českých firem do německy mluvících zemí. Píše se zde také o mezinárodním obchodu České republiky - popř. obecně o českém exportu do již zmíněných zemí. Práce se mimo jiné věnuje také hospodářské a ekonomické spolupráci ČR s německy mluvícími zeměmi.
Successfull Efforts to Promote Czech Companies in German-speaking Countries
Úspěšné pokusy o prosazení českých firem v německy mluvících zemích
Keywords: Úspěchy; české firmy v zahraničí; mezinárodní obchod; německy mluvící země; podnik; Efforts; Czech firms in abroad; international trade; German-speaking countries; company