Inventarizační analýza LCA pro vybrané druhy obilovin - Panušková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce bylo zjištění a vyhodnocení environmentální zátěže, která vzniká při pěstování pšenice a žita. Porovnány byly kategorie agrotechnických operací, polních emisí, hnojiv a pesticidů. Následným cílem bylo srovnání výsledných enviromentálních zátěží mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím.
Inventory analysis of LCA for selected types of cereals
Keywords: Pěstování obilnin; pšenice; žito; konvenční zemědělství; ekologické zemědělství; metoda LCA; Growing grain; wheat; rye; conventional agriculture; ecological agriculture; LCA method