Nástroje aktivní politiky zaměstnanosti - Šurýová, Helena (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce definuje a analyzuje nástroje aktivní politiky zaměstnanosti. Cílem práce je zjištění efektivnosti a závislosti vynakládání financí na aktivní politiku zaměstnanosti a její vliv na snižování nezaměstnanosti. Nástroje aktivní politiky zaměstnanosti jsou definovány v rámci České republiky a v okrese Klatovy. V závěru práce je zpracována statistická regresní a korelační analýza závislosti výdajů na nástroje aktivní politiky zaměstnanosti na míru nezaměstnanosti, pomocí které bylo možné potvrdit stanovenou hypotézu.
Instruments of active employment policy
Keywords: Trh práce; nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; nástroje aktivní politiky zaměstnanosti; Evropská unie; Česká republika; okres Klatovy; statistická analýza.; Labour market; unemployment; employment policy; instruments of active employment policy; European Union; Czech Republic; area of Klatovy; statistical analysis.