Optimalizace procesu nasazení technologie WebRTC - Dušek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá optimalizací nasazení a infrastrukturou systémů založených na WebRTC technologii pro streamování videa a audia prostřednictvím internetové sítě, ve které tato technologie umožňuje vytváření P2P spojení mezi koncovými body. Práce popisuje problémy spojené s P2P přístupem a nalézá alternativu v podobě konkrétního SFU serveru. Do poskytované klientské aplikace je implementován P2P způsob komunikace, který je porovnáván s SFU díky implementaci vlastního měčícího aparátu a realizuje automatizované přepínání obou přístupů a navrhuje další optimalizační změny pro plynulou konferenci s cílem snížení zátěže koncových bodů.
Optimization of application of WebRTC technology
Keywords: WebRTC; optimalizace; P2P; SFU; Mediasoup; WebRTC; optimization; P2P; SFU; Mediasoup