Modelování průtoků a vybraných parametrů jakosti vod na povodí Jenínského potoka modelem SWAT - Homolka, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce navazuje na předchozí bakalářskou práci, která se zabývala přípravou dat pro modelování odtoku a odnosu látek v prostředí SWAT. Modelace měla probíhat na povodí Jenínského potoka, jehož plocha činní 4,65 km2. Model SWAT je ale primárně vytvořen pro větší povodí, a tak předpovídané hodnoty nedosahují potřebných mezních odchylek. Z tohoto důvodu je diplomová práce zaměřena na metodiku vlastního modelování, diskuzi problému kdy model SWAT vykazuje na malých povodích velké odchylky a chyby a samotnou prezentaci kalibrovaných údajů, podle kterých se model verifikoval.
Discharge and selected water quality parameters modelling in the Jenínský stream catchment by SWAT model
Keywords: SWAT; odtok; odnos látek; eroze; Jenínský potok; půda; SWAT; drain; carrying materials; erosion; Jenín stream; soil