Církevní památky na Strakonicku (využití tématu v hodinách občanské výchovy na základní škole, didakticko metodická práce) - Šmídová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce na téma ?Církevní památky na Strakonicku? (využití tématu v hodinách občanské výchovy na základní škole, didakticko-metodická práce) je rozdělena do několika základních částí. V první teoretické části je hlavní pozornost věnována úvodu do rozsáhlé problematiky církevních památek, a to prostřednictvím vymezení každého z dílčích klíčových podtémat. Druhá část je zaměřena na analýzu vybraných sakrálních památek na Strakonicku, a to z několika úhlů pohledu. V další, praktické (resp. metodické) části je zpracován tematický blok několika vzorových výukových jednotek pro hodiny občanské výchovy na druhém stupni základní školy se zaměřením na konkrétní církevní památky Strakonic. Pro ilustraci a doplnění je závěrečná část této diplomové práce opatřena přílohami, jedná se zejména o slovníček užitých odborných výrazů a další tištěné a obrazové materiály potřebné pro koncept navrhovaných výukových jednotek.
?Church monuments in the area of Strakonicko? (this topic can be used in the lessons of civics at elementary schools, or as a didactic-methodological work)
Keywords: problematika církevních památek obecně; církevní památky na Strakonicku; didakticko-metodická práce; Church monuments problem; Church monuments in the area of Strakonicko; didactic-methodological work