Badatelsky orientované učení ve výuce fyzického zeměpisu - Vacková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce reaguje na nové trendy a příčiny změn v přírodovědném vzdělávání. Teoretická část práce se zabývá především badatelsky orientovaným (přírodovědným) vzdělávání. Zaměřuje se na jeho vymezení, hlavní rysy a postavení v českém vzdělávacím systému. Hlavním cílem práce a výsledkem praktické části je vytvoření vlastního portfolia s badatelsky zaměřenými úlohami určenými pro druhý stupeň základních škol, které se vztahují na jednotlivé fyzickogeografické složky (geologie, geomorfologie, pedologie a biogeografie).
Inquiry-Based Education in the Physical Geography
Keywords: badatelsky orientované vyučování; základní vzdělávání; praktické portfolio; fyzická geografie; Inquiry-Based Science Education; primary education; practical projects; physical geography