Preventivně výchovné programy pro děti a mládež s negativními jevy chování - Veisová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Jak naznačují statistiky roste počet dětí s poruchami chování. Jestliže před deseti lety s těmito problémy navštěvovalo specifická zařízení každé desáté dítě, dnes je to téměř každé čtvrté. Nárůst agresivity je typický pro celou naší společnost, nejinak je tomu u dětí. Z toho důvodu jsem výzkum zaměřila nejen na zjištění zkušenosti dětské populace s negativními jevy chování, ale i na postoj rodiny k této problematice.V neposlední řadě jsem posuzovala míru využití preventivních programů poskytovaných střediskem výchovné péče.
Preventive educational programme for children and youth with negative behaviour
Keywords: Prevence; Preventivně výchovné programy; Dítě; Mládež; Poruchy chování; Sociálně patologické jevy; Výchova; Rodina; Preventoin; Preventive uducational programme; Child; Youth; Behavioral disturbance; Social-pathology phenomena; Education; Family.