Studium nádorové imunoterapie založené na instalaci ligandů fagocytárních receptorů na nádorové buňky a objasnění probíhajících procesorů - Caisová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Imunoterapie se zda jako velmi efektivni lecba nadorovych onemocneni. Pri tomto typu terapie jsou nadorove bunky eliminovany telu vlastnimi imunitnimi bunkami s minimalnim negativnim efektem na zdravou tkan. Tato prace je zamerena na imunoterapii zalozenou na aktivaci vrozene imunity, konkretne na intratumoralni aplikaci fagocytozu stimulujicich ligandu a ligandu Toll-like receptoru. Tento terapeuticky pristup byl testovan u nekolika druhu nadorovych mysich modelu - melanom B16-F10, pankreaticky adenokarcinom a pheochromocytom. Slozeni terapeuticke smesi a davkovani terapeuticke smesi bylo optimalizovano v ramci teto prace. Zaroven byly zkoumany mechanismy zapojene v eliminaci nadoru v prubehu teto terapi.
The study of cancer immunotherapy based on installation of phagocytosis stimulating ligands on the tumor cells surface and investigation of underlying mechanisms
Keywords: immunoterapie; nadory; vrozena imunita; ligandy stimulujici fagocytozu; ligandy toll-like receptoru; mysi nadorove modely; neutrofily; immunotherapy; tumors; innate immunity; phagocytosis stimulating ligands; toll-like receptors ligands; mouse tumor models; neutrophils