Obraz knihovny a knihkupectví v literatuře pro děti a mládež jako motivační prvek výchovy ke čtenářství - Hraničková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce je podpořit zájem dětí a mládeže o knihy, čtení a seznámit je s prostředím knihovny a knihkupectví. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy spojené se čtenářstvím, popis dětského čtenářství a jeho etapy, představení literárních děl vydaných za posledních pět let na téma knihovna či knihkupectví. Obsahuje rozbory dvou vybraných literárních děl a porovnání rozdílů mezi knihovnou a knihkupectvím ve vybraných knihách. Praktická část spočívá v tvorbě literárního projektu. Obsahuje jeho ověření v praxi a reflexi.
The image of the library and bookstore in literature for children and youth as a motivational element of education for reading
Keywords: literární výchova ve volném čase; děti a mládež; projekt; díla; čtenářství; knihovna; knihkupectví; leisure time literary education; children and youth; project; works; readership; library; bookstore