Metody oceňování mimoprodukčních funkcí a ekosystémových služeb v agroekosystémech - Tomanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
V práci jsem se zaměřila na metody oceňování mimoprodukčních funkcí a ekosystémových služeb a dále na význam krajiny, biotopů a krajinných prvků pro poskytování těchto služeb a funkcí. V práci jsem se také zmínila o negativech současného intenzivního zemědělství a opatřeních, která tato negativa eliminují. Bakalářskou práci jsem zpracovala formou literární rešerše.
The methods of the evaluation of the nonproductive functions and ecosystem services in the agroecosystems
Keywords: agroekosystém; mimoprodukční funkce; ekosystémové služby; metody oceňování přírody; krajina; negativa zemědělství; agroecosystem; non-productive functions; ecosystem services; valution of nature methods; landscape; negative aspects of atriculture