Kresba rodiny u dětí mladšího školního věku - Kleplová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na diagnostickou metodu kresby začarované rodiny u dětí na 1. stupni ZŠ. Teoretická část popisuje obecně období mladšího školního věku,rodinné prostředí dítěte a možnosti jejího fungování, vývoj kresby dětí mladšího školního věku a metodu kresby začarované rodiny. Praktická část diplomové práce analyzuje soubor 57 dětských kreseb, s cílem popisu nejčastějších symbolů, do nichž jsou jednotliví členové rodiny začarování.
Young Children's Drawing of Family
Keywords: mladší školní věk; rodina; dětská kresba; začarování; symbol; projektivní metoda; kresba začarované rodiny; young children's age; family; child's drawing; enchantment; symbol; projective method; the test of an enchanted family drawing