Rodina s dětmi v pěstounské péči - Skotnicová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na pěstounskou rodinu, vychovávající děti se zdravotním znevýhodněním. V teoretické části práce budou definovány pojmy jako rodina, náhradní rodinná péče, ADHD, mentální postižení, a náhradní rodinná péče pro dítě se zdravotním znevýhodněním. Praktická část díky osobním rozhovorům s konkrétní rodinou poskytuje náhled na potřeby pěstounské rodiny, vychovávající děti s ADHD a mentálním postižením.
Family with children in foster care (case study)
Keywords: Rodina; náhradní rodinná péče; ADHD; mentální postižení; náhradní rodinná péče pro dítě s postižením.; Family; foster care; ADHD; intellectual disability; foster care for a child with a disability.