Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Novohradských hor a jejich podhůří - Smržová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na studium předpokladů cestovního ruchu ve vybrané oblasti Novohradských hor a jejich podhůří, analýzu nabídky lokality a poptávky návštěvníků. Dále byla vytvořena databáze představující kompletní souhrn přírodních, kulturně-historických a rekreačních atraktivit a ubytovacích zařízení. Cílem této práce je zhodnocení předpokladů cestovního ruchu vybrané oblasti s návrhem optimalizace využití území cestovním ruchem a potenciálních možností dalšího rozvoje cestovního ruchu.
Tourism and recreation in selected area of Novohradské hory mountains and its foothills
Keywords: Novohradské hory; cestovní ruch; dotazníkové šetření; předpoklady cestovního ruchu; Novohradské hory; tourism; field investigation; preconditions of tourism