Tvorba systému finančně ekonomického hodnocení podniku použitelného pro české i francouzské (česko-francouzské) subjekty - Špatenková, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílm této práce je vytvoření systému hodnocení česko francouzských podniků na základě informací z finančí a výrobní analýzy. Zatímco v České republice se nejvíce využívá výrobní analýza celkových nákladů (pokud vůbec podnik výrobní analýzu provádí), ve Francii je to metoda ABC, která ale dodává přesnější a správnější výsledky. S využitím informací jak z finanční analýzy, tak z výrobní analýzy je podnik schopen lépe odhadnout své možnosti a lépe odhadovat budoucí vývoj.
Formation of financial economic systém of appreciation a firm applicable on Czech and French (Franco-czech) subjects
Keywords: finanční analýzy; výrobní analýzy; metoda ABC; metoda celkových nákladů; Financial analysis; Cost price analysis; Activity Based Costs; Full costing