Is Corridor Use by European Carnivores Driven by Habitat Characteristics or Food Supply? - Padyšáková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2010)
V práci jsem se snažila najít odpověď na otázku, zda šelmy využívají koridory na základě vlastností habitatu či potravní nabídky. Dle výsledků celkového modelu je jasné, že výskyt šelem v koridorech je ovlivňován hustotou jejich primární kořisti nikoli vlastnostmi daného prostředí. Nicméně tato závislost je druhově specifická. Žádná z měřených vlastností koridorů (šířka koridoru, procentuální zastoupení dřevin v délce koridoru a pokryvnost keřového patra) významně neovlivňovala výskyt šelem v koridorech.
Is Corridor Use by European Carnivores Driven by Habitat Characteristics or Food Supply?
Keywords: fragmentation; corridors; carnivores; habitat characteristics; food supply predator-prey interaction; Europe; fragmentation; corridors; carnivores; habitat characteristics; food supply predator-prey interaction; Europe