Rozchod rodičů a jeho dopad na děti v adolescentním věku - Vávrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozchod, rozvod rodičů a jeho dopad na děti v adolescentním věku. V teoretické části jsou za využití odborné literatury vymezeny základní pojmy vztahující se k problematice současné rodiny, párového soužití. Dále se zaměřuje na možnost výchovy (výhradní péče, střídavá péče, společná péče). Praktická část se věnuje zjištění, jak děti prožívají rozchod rodičů, zda a jak rodiče o této situaci s dětmi hovoří, jak probíhá rozhodování o možném svěření do péče otce či matky, jaké dopady pro ně měl rozchod, rozvod rodičů.
Parental Separation and Its Impact on Adolescent Children
Keywords: rodina; funkce rodiny; rozchod-rozvod; dítě; adolescent; family; family functions; divorce; separation; child; adolescent