Využití simplexového algoritmu v projektování výroby - Hráchová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce bylo zajistit optimální strukturu produktů rostlinné a živočišné výroby pomocí simplexového algoritmu lineárního programování. Efektivně implementovat jednotlivá omezení zemědělské výroby do simplexové matice a získat optimální základní řešení. Výstupem bakalářské práce je báze, která zajišťuje maximalizaci zisku subjektu při daných biologických, přírodních a ekonomických zákonitostech. Bází se rozumí struktura produkce plodin a hospodářských zvířat.
Use of simplex algorithm in planning the production
Keywords: Lineární programování; simplexový algoritmus; živočišná výroba; rostlinná výroba; zisk; Linear programming; simplex algorithm; animal production; crop production; profit.