Hnízdní biologie bramborníčka hnědého (Saxicola rubetra) a černohlavého (Saxicola torquata) - Chmel, Kryštof (Jihočeská univerzita, 2011)
Byly analyzovány mezidruhové rozdíly a vliv faktorů na hnízdní denzitu, velikost snůšky a hnízdní úspěšnost bramborníčka hnědého (Saxicola rubetra) a černohlavého (Saxicola torquata). Mezi testované faktory byly zařazeny: průměrné roční srážky a teplota, nadmořská výška, zeměpisná poloha, biotopové složení a management. Údaje o hnízdní biologii byly získány z publikovaných studií.
Breeding biology of Whinchat (Saxicola rubetra) and Stonechat (Saxicola torquata)
Keywords: Saxicola rubetra; Saxicola torquata; hnízdní denzita; velikost snůšky; hnízdní úspěšnost; Whinchat; Stonechat; breeding density; clutch size; breeding success