Výkonnost podniku a její hodnocení - Harvalíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce "Výkonnost podniku a její hodnocení" je posoudit výkonnost podniku pomocí poměrových ukazatelů a srovnání jejich vývoje v čase. V této práci jsou vyuţity zejména paralelní ukazatelové soustavy, konkrétně ukazatele rentability, aktivity, zadluţenosti a likvidity. Okrajově jsou zde charakterizovány bonitní a bankrotní indikátory s pyramidovými ukazatelovými soustavami. V praktické části je posouzena výkonnost konkrétního podniku - Beton K.R., s. r. o. Na závěr je výkonnost vybraného podniku zhodnocena a jsou stanovena doporučení pro další rozvoj.
The company efficiency and its evaluation
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; poměrové ukazatele; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele zadluţenosti; ukazatele likvidity; The company efficiency; financial analysis; ratio indicators; rentability indicators; aktivity indicators; insolvation indicators; liquidation indicators