Řešení protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy - Skala, Milan (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této diplomové práce je řešení protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy. První část je věnována teorii na téma pozemkové úpravy, eroze, faktory ovlivňující erozi a protierozní opatření. Druhá část je věnována katastrálnímu území Záborná, na kterém je vypočítána dlouhodobá průměrná ztráta půdy na půdních blocích pomocí univerzální rovnice dle Wischmeiera a Smithe a CN křivek Následně je na katastrálním území navrženo protierozní opatření organizačního, agrotechnického a technického charakteru.
Solution of erosion protection on a complex land consolidation model
Keywords: Eroze; protierozní opatření; Wischmeier Smith; CN křivky; Erosion; erosion protection; Wischmeier Smith; CN curves