Analýza občanské vybavenosti a spádovost obcí za službami ve vybraných okresech Jihočeského kraje (Strakonice, Pisek, Tábor) - Staňková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem spádovosti obcí v okresech Strakonice, Písek a Tábor. Hlavním cílem je analýza občanské vybavenosti a následné provedení spádovosti ve všech obcích sledovaného území na základě Reillyho gravitačního modelu. Ze zjištěných dat je vytvořena mapa, podle které je provedeno srovnání regionalizace administrativního členění a spádovosti sledovaného území.
The analysis of public facilities and catchment of urban areas to services in selected districts of South Bohemian region (Strakonice, Písek, Tábor).
Keywords: služby; spádovost; region; regionalizace; gravitační model; Reillyho model; services; catchment; region; regionalization; gravity model; Reilly model