Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Marešová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce je zaměřena na projektování pozemkových úprav v České republice. Prá-ce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části je záměrem získat přehled o historickém vývoji pozemkových úprav v České republice, o jejich významu, o druzích jejich forem, o předmětu pozemkových úprav, o obvodu pozemkových úpravy, o jejich cílech a výsledcích, o jejich financování a nakonec o ochraně zemědělského půdního fondu. Celkově je v této části shrnuto podstatné obeznámení s tímto tématem. Praktická část je zaměřena na jednu etapu pozemkových úprav, kterou je rozbor současného stavu. Pro tuto etapu bylo zvoleno katastrální území Trhonín. V této lokalitě je proveden terénní průzkum a jsou shromážděna všechna dostupná data, na základě těchto podkladů je vyhotoven rozbor současného stavu. Katastrální území Trhonín je charakterizováno z mnoha hledisek.
Survey work in the selected cadastral area as base for landscaping
Keywords: Projektování pozemkových úprav; Česká republika; pozemkové úpravy; pozemkový úřad; zemědělské pozemky.; Land adjustment design; Czech Republic; landscaping; land office; agricultural land.