Umělecká osobnost Karla Zemana - Košová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce s názvem Umělecká osobnost Karla Zemana se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje základní informace o umělci Karlu Zemanovi a jeho tvorbě. Dále se zabývá inspiračními vlivy na umělcovu tvorbu a uvádí ji do mezinárodního kontextu. Další částí teoretické práce je nalezení vlivu Zemanovi tvorby v aktuálním kulturním prostředí. Praktická část diplomové práce se skládá ze tří metodických listů k vybraným filmům režiséra Karla Zemana. Listy jsou ve formě leporela, obsahují informace o vybraném filmu. Dále jejich obsah tvoří výtvarné úlohy a písemné úkoly k zamyšlení. Grafická úprava listů je vytvořena pomocí vektorové grafiky v počítačovém programu Adobe Illustrator.
The artistic personality of Karel Zeman
Keywords: Karel Zeman; režisér; animovaný film; metodický list; Karel Zeman; director; animated movie; methodical paper