Připravenost studentů střední zdravotnické školy na své budoucí povolání - Nowický, Leo (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vzdělávání středního zdravotnického personálu na středních zdravotnických školách. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Obě části jsou konstruovány tak, aby daly čtenáři dostatečný přehled o způsobu vzdělávání mladých zdravotníků. Teoretická část zpracovává základní pojmy a legislativní náležitosti, které se této problematiky týkají. Je zde popsán jak teoretický, tak i praktický způsob vzdělávání. Jelikož se jedná o vzdělávání v odborné problematice, jsou zde vedle předmětů zajišťujících základní občanskou vzdělanost uvedeny a rozepsány také hlavní předměty, jimž se musí žáci věnovat. Následně je zde také popsána praktická výuka. V praktické části jsou prezentovány výsledky kvalitativního výzkumu, realizovaného pomocí polo-strukturovaných rozhovorů, jež byly uskutečněny s profesionálními zdravotníky s dlouholetou praxí v oboru ošetřovatelství. Tato metoda mi umožnila hlubší prozkoumání dané problematiky.
Readiness of secondary medical school students for their future profession
Keywords: střední zdravotnický personál; vzdělání; uplatnění; připravenost; secondary medical staff; education; employment; readiness