Komunikace maminek na internetu - Ašková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na sběr specifických výrazů a jazykových prostředků, které užívají matky v internetových diskusích. Bakalářská práce si klade za cíl vytvořit jakýsi slovník mateřského vyjadřování na internetu a upozornit i na další specifika mluvy matek. V první části práce jsou nastíněna teoretická východiska k práci a také problematika slangu obecně. Praktická část je založena na sběru dat z různých internetových portálů a jejich následném utřídění do tematických oblastí, které sledují chronologický vývoj plodu a posléze malého dítěte. Příloha zahrnuje seznam emotikonů a rozšířený seznam zkratek užívaných v mateřských diskusích, které jsou převzaty z těhotenské průkazky.
Communication of mothers on the Internet
Keywords: Komunikace; Komunikace na internetu; Slang; Mateřský slang; Communication; Communication on the Internet; Slang; Maternal slang