Datové sady a mapové produkty resortu ČÚZK a jejich využitelnost pro pozemkové úpravy - Honetschläger, Petr (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce je popsat mapové produkty resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního a jejich využitelnost při projektování pozemkových úprav. Diplomová práce má dvě části. V literární rešerši jsou vysvětleny základní pojmy a popsána všechna mapová díla, která spravuje Český úřad zeměměřický a katastrální. Jsou zde popsány obsahy a možnosti využití jednotlivých map včetně jejich dostupnosti. V praktické části jsou popsány mapy využívané v pozemkových úpravách z různých hledisek.
Data sets and map products of the State Administration of Land Surveying and Cadastre and their usability for land consolidation
Keywords: Státní mapové dílo; pozemkové úpravy; Český úřad zeměměřický a katastrální; katastr nemovitostí; Základní báze geografických dat České republiky; Ortofoto; State map series; Land consolidation; State Administration of Land Surveying and Cadastre; Cadastre of real estate; Fundamental Base of Geographic Data of the Czech Republic; Orthophoto