Participium a participiální vazby s ohledem na akvizici struktur (u českých studentů španělštiny) - Weisová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá španělským participiem, jeho funkcemi a použitím českými studenty španělštiny v jednotlivých funkcích. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části je vysvětlena morfologie participia a každá funkce pojící se s participiem. Na příkladech jsou znázorněna participia v jednotlivých funkcích. Praktická část se věnuje analýze jazykových úrovní, a dále kvantifikaci a klasifikaci výskytu a chybovosti participií v žákovském korpusu vytvořeném ze slohových prací vysokoškolských studentů FF JČU.
Participle and participle contructions in Spanish with regard to the acquisition of structures (in Czech students)
Keywords: participium; syntax; akvizice; žákovské korpusy; španělština; čeština; participle; syntax; acquisition; learners corpora; Spanish; Czech