Minimální mzda - Wernerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o institutu minimální mzdy. Cílem této práce je analyzovat jeden z atributů pracovně-právních vztahů se zaměřením na širší podnikové souvislosti jeho existence na straně jedné a následně v kontextu uplatnění na příkladu vybraného podnikatelského subjektu. Na příkladu vybraného podnikatelského subjektu jsou prezentovány dopady minimální mzdy na vybrané podnikové ukazatele. Součástí práce je také analýza vybraných ekonomických a sociálních souvislostí minimální mzdy se zaměřením na souvislost minimální mzdy a chudoby a souvislost minimální mzdy a průměrné mzdy na příkladu vybraných zemí.
Minimum wage
Keywords: Minimální mzda; osobní náklady; podnikové souvislosti minimální mzdy; trh práce; chudoba; průměrná mzda; Minimum wage; personnel costs; business minimum wage relations; labour market; poverty; average wage