Průvodce občana zabezpečovacími systémy sloužícími k ochraně majetku. - Kuželka, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá zabezpečovacími a ochrannými systémy užívanými k ochraně hmotného majetku, seznamuje s možnostmi a vývojem mechanických i elektronických zabezpečovacích systémů a poukazuje na nejčastější způsoby vniknutí do objektů a do motorových vozidel, s následným návrhem konkrétního zabezpečení.
Citizen s guide to security systems for property protection.