Edukátorka - role sestry v primární péči o děti a dorost - Netolická, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se věnovala problematice edukace, edukačního procesu a oblasti primární péče o děti a dorost, se zaměřením na primární prevenci. Cílem práce bylo zmapování edukační činnosti sester pracujících v ordinacích primární péče o děti a dorost v oblastech primární prevence. Při zpracování dat byla použita metoda kvantitativního výzkumu, pomocí dotazování. Dotazník byl určen sestrám pracujících v ambulancích praktických lékařů pro děti a dorost v Budějovickém kraji. Dotazník byl anonymní, dobrovolný a obsahoval 35 polootevřených a uzavřených otázek. K výzkumu bylo použito 76 z celkového počtu 120 rozdaných dotazníků.
Educator - role of nurse in primary care of children and teenagers
Keywords: Edukace; Pacient; Prevence; Primární péče; Sestra; Education; Patient; Prevention; Primary care; Nurse