Režim dne dítěte v předškolním věku - Srpová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2010)
Anotace Téma, které jsem si zvolila pro svou bakalářskou práci, považuji v současné době za velmi aktuální. Myslím, že pro každé dítě je důležité, aby mělo jistý řád. Je dokázáno, že řád dává dětem klid, jistotu a pocit bezpečí. S určitým režimem je vhodné začít již od narození. Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na režim dne a jeho význam pro děti předškolního věku. Hledala jsem odpověď například na otázku : Co režim dne přináší dětem? Usnadňuje určitý řád práci předškolním pedagogům? V praktické části jsem využila metodu dotazníku, který byl určen rodičům dětí předškolního věku. Dále se v praktické části zaměřuji na různá uspořádání režimů dne v odlišných mateřských školách. Svoji bakalářskou práci doplním o přílohy s fotkami dětí v různých částech režimu dne.
Daily routine of a pre-school Child