Východní Afrika - učební text pro 2. stupeň ZŠ - Kalvas, Daniel (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je návrh učebního textu o regionu Východní Afrika pro 2. stupeň základních škol. Vlastní učební text vychází z platných vzdělávacích dokumentů a didaktického zhodnocení aktuálních učebnic a pracovních sešitů určených pro tento stupeň škol. Diplomová práce zahrnuje též metodiku didaktické analýzy učebnic a metodiku tvorby učebního textu, pracovního sešitu a slovníčku pojmů.
Eastern Africa - didactic text for second level of the Primary Schools
Keywords: učebnice zeměpisu; didaktická analýza učebnic; zeměpisná literatura; učební text; slovníček pojmů; východní Afrika; textbook geography; doctrinal analysis textbooks; geographical literature; instructional text; vocabulary conceptions; easter Africa