Přednosti a rizika alternativních vzdělávacích programů pro děti předškolního a mladšího školního věku - Bachová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce seznamuje čtenáře nejprve s nejvýznamnějšími alternativními směry a jejich zakladateli. Postupně přechází k modernějším a v současnosti využívaným alternativním metodám a směrům. Praktická část je zaměřena na konkrétní alternativní školy u nás, jejichž popisem se snaží navodit představu fungování alternativních programů v České republice. Zabývá se přednostmi a riziky, které se mohou v souvislosti s alternativním vzděláváním vyskytnout.
Advantages and Risks of Alternative Pre-school and Junior Scholar
Keywords: Děti; Žák; Učitel; Rodiče; Třída; Výuka; Alternativní směry; Metody; Klasická škola; Alternativní škola; Pedagogika; Přednosti; Rizika