Světelné zdroje a jejich účinnost - Ťoupal, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o historii světelných zdrojů, jejich vývoji, principu a vyuţití. Podává přehled o členění světelných zdrojů podle druhu a výrobce spolu s jejich porovnáváním z hlediska světelné účinnosti.
Light sources and their efficiency