Inteligentní navigace v objektech - Šach, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá zařízením, pomocí kterého bude možné získat data pro navigaci nevidomých lidí a dále je zprostředkovat nadřazeným systémům. Hlavní součástí celého systému je mapovací modul "SLAMTEC Mapper M1M1". Naměřená data z modulu jsou zpracována vlastní aplikací naprogramovanou v jazyce C++. Pomocí formátu CSV jsou následně zpracovaná data předávána nadřazeným systémům. Práce obsahuje návrh zařízení, popis jeho realizace včetně programování aplikace a v neposlední řadě také shrnutí závěrečného testování.
Intelligent navigation in objects
Keywords: Navigace; Nevidomost; LIDAR; Navigation; Sightless; LIDAR