Působení sociálních faktorů na trávení volného času adolescentů - Fabiánová, Alena (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce bude zabývat se problematikou volného času a jeho využití adolescenty. Nejprve bude vysvětlen pojem adolescent jakožto vývojová fáze člověka, poté se diplomová práce bude věnovat možnostem trávení volného času mládeže. Dále budou zkoumané zejména sociální faktory, které adolescenty ovlivňují při výběru volnočasových aktivit. Důraz bude kladen na rodinu, vrstevnické skupiny, partnery, média, jelikož hlavně tyto faktory působí na jejich rozhodování. Práce bude zahrnovat pasáže o možných sociálně patologických jevech, které se u adolescentů mohou vyskytovat zapříčiněné ovlivňováním ze strany vrstevnické skupiny, médii
Effect of social factors on leisure activities in adolescents
Keywords: Volný čas; adolescent; sociální faktory; rodina; vrstevnická skupina; partner; média; ovlivňování; volnočasové aktivity.; Leisure; adolescent; social factors; family; peer group; partners; media; interaction; leisure activities.