Nelesní vegetace české nížiny: reliktní původ a antropogenní transformace - Pokorný, Petr; Sádlo, Jiří; Chytrý, Milan; Juřičková, Lucie; Novák, Jan; Ložek, Vojen (Česká botanická společnost, 2015)
Nelesní vegetace suchých nížin české kotliny vykazuje reliktní znaky staroholocenní lesostepi, je to však relikt transformovaný tradicí kulturní krajiny.
Non-forest vegetation of Bohemian Basin: relict origin and anthropogenic transformation
Keywords: cultural steppe, habitat dynamics, Holocene refugia, molluscs, pollen analysis, relicts, steppe