Speciální rozcvičení s míčem pro výuku sportovních her na základních školách - Živčic, Pavol (Jihočeská univerzita, 2007)
Při výuce sportovních her se zdokonalují všechny pohybové schopnosti. Speciální rozcvičení s míčem má nejen pomoci zlepšit manipulaci s míčem, ale i zatraktivnit sportování s míčem pro děti na druhém stupni základních škol. Hlavním cílem této diplomové práce bylo sestavení zásobníku speciálního rozcvičení s míčem pro výuku sportovních her na základních školách. Ověřit, zda je pro žáky výhodnější a hlavně přitažlivější využívat tohoto speciálního rozcvičení než klasického gymnastického. V práci se vychází z předpokladu, že využitím tohoto speciálního rozcvičení se více zdokonalí manipulační dovednosti s míčem u žáků, že se zdokonalí více ve svých herních dovednostech ve vybrané sportovní hře a že se pro ně stane rozcvičování ve vyučovací jednotce atraktivnějši a zábavnější.
Special warm-up exercise with a ball for sport game lessons at the primary school
Keywords: sportovní hry; rozcvičení; manipulace s míčem; zásobník cvičení; games; ball handling; warming-up; exercises list