Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku - Zinkeová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu konkrétního podniku, od roku 2007 do roku 2011. Společnost je porovnávaná s jinými společnostmi, které jsou ve stejném odvětví. Teoretická část této bakalářky obsahuje definici finanční analýzy, zdroje dat, účastníky a metody této analýzy. Dále jsem vypracovala metodiku, která nastiňuje způsob výpočtu ukazatelů, které jsou použité v praktické části. V praktické části jsem analyzovala společnost s ručením omezeným, která se nazývá SG strojírna. Dále jsem porovnala společnost s třemi jinými společnostmi. Praktická část má 3 části. První část obsahuje ukazatele poměrové analýzy jako je likvidita, rentabilita, zadluženost a aktivita. V druhé části je vývoj společnosti na základě Du Pont analýzy. A třetí část obsahuje bankrotní modely. Závěr této práce obsahuje shrnutí finanční situace společnosti a návrh opatření pro větší ziskovost a efektivitu.
Assessment of the financial situation of a particular enterprise
Keywords: Finanční analýza; likvidita; rentabilita; zadluženost; aktivita; Du Pont; bankrotní modely; Financial analysis; liquidity; profitability; indebtedness; activity; Du Pont; bankruptcy models